Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar Zeeland

Speeltuinvereniging de Speelkrael ontvangt € 10.000

Het ANWB Fonds heeft de aanleg van een mindervalide toegankelijk zintuigenpad uitgeroepen tot het mooiste maatschappelijke project van de provincie Zeeland.

Foto: Arnoud Roelofsz

De Speelkrael voor iedereen toegankelijk

Leren, spelen en ontmoeten op een centraal gelegen groene locatie in Scherpenisse, dat wordt De Speelkrael voor dorpsbewoners en de nabije omgeving. Op deze locatie worden voorzieningen zoals een mindervalide toegankelijk zintuigenpad met o.a. een pluktuin en voelwand, zitgelegenheden, speelveld, gemeenschappelijke moes- en pluktuin en toiletvoorzieningen gerealiseerd.

Verder willen we een opvallende, maar veilige oversteekplaats bij de speeltuin realiseren. Omwonenden geven aan dat er erg hard gereden wordt. Daarom willen we speciale stickers plaatsen op het wegdek (voetjes), waarmee we de aandacht van automobilisten op het juiste moment naar de juiste plaats getrokken wordt. Dat komt de veiligheid van het verkeer, overstekende voetgangers, kinderen en de kwetsbare mensen zeker ten goede.

De Speelkrael is een initiatief van een groep ouders, die samen de Vereniging De Speelkrael hebben opgericht. De vereniging heeft tot doel een verbindende rol te spelen voor verenigingen, scholen, bedrijven, recreanten en met mensen die de natuur en het agrarische landschap een warm hart toedragen. Kennis en ervaring over de cultuurhistorie en het agrarisch landschap kan worden gedeeld en kinderen, maar ook volwassenen worden gestimuleerd naar buiten te gaan.