Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar Overijssel

Zorgcentrum de Posten ontvangt € 10.000

Het ANWB Fonds heeft het beveiligen van de oversteek over de drukke Broekheurne-Ring in Enschede uitgeroepen tot het mooiste maatschappelijke project van de provincie Overijssel.

Foto: Arnoud Roelofsz

Dementievriendelijke Oversteek Enschede-Zuid - Broekheurne-Ring

Het aantal dementerende ouderen en ouderen met mobiliteitsproblemen groeit enorm in Enschede-Zuid. Zorgcentrum de Posten vindt het belangrijk dat winkels, voorzieningen, dagbesteding, het gezondheidscentrum voor ouderen in de wijk en het zorgcentrum veilig en dementievriendelijk bereikbaar zijn.

Een knelpunt is de oversteek over de drukke weg de Broekheurne-Ring. Wijkbewoners en organisaties in de wijk hebben uitgesproken dat zij vinden dat de oversteek aangepast moet worden. Niet alleen voor de ouderen, maar ook kinderen van de basisscholen en andere wijkbewoners. De ambitie van Zorgcentrum de Posten is om van de buurt een inclusieve wijk te maken waar ook dementerende ouderen goed kunnen leven.

ANWB bijdrage gevraagd voor

Het ophogen van de oversteek, verbeteren zichtbaarheid, kleurstelling, verlichting en markers voor dementerende ouderen.