Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar Noord-Holland

Stichting Bakkerijmuseum De oude Bakkerij ontvangt € 10.000

Het ANWB Fonds heeft het aanpassen van het Bakkerijmusum voor mindervalide-, auditief en visueel beperkte bezoekers uitgeroepen tot het mooiste maatschappelijke project van de provincie Noord-Holland.

Foto: Arnoud Roelofsz

Het lekkerste museum toegankelijk maken voor mindervaliden

Het Bakkerijmuseum in Medemblik is een sfeervol, laagdrempelig museum met 80 deskundige vrijwilligers, een schat aan kennis en kunde over het bakkersvak, een uitgebreide collectie en een steeds blijvende groei in bezoekersaantal.

Door aankoop van het naastgelegen pand ontstaat er meer ruimte om een betere doorstroming te realiseren, de verhaallijnen beter neer te zetten en fysieke en inhoudelijke aanpassingen te doen aan de expositie om het museum ECHT toegankelijk te maken voor IEDEREEN.

In 2021 willen we het museum gaan aanpassen voor mindervalide mensen. Zo zal een lift het pand compleet toegankelijk maken voor mindervaliden. Daarnaast willen we de expositie inrichten met multi-zintuigelijke aanpassingen zoals voelobjecten, proeverijen en audiofragmenten voor visueel en/of auditief beperkte bezoekers.