Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar Friesland

Kinderboerderij de Naturij ontvangt € 10.000

Het ANWB Fonds heeft de aanschaf van een rolstoelschommel op Kinderboerderij de Naturij uitgeroepen tot het mooiste maatschappelijke project van de provincie Friesland.

Foto: Arnoud Roelofsz

Samen spelen in de Naturij

De Naturij is een begrip in heel Noord-Nederland. Het is de grootste kinderboerderij van Noord-Nederland en wordt bezocht door 175.000 bezoekers gemiddeld per jaar.

Onze bezoekers bestaan uit veel gezinnen en grootouders met kleinkinderen die meerdere keren per maand/jaar naar de Naturij komen. Onder deze bezoekers zijn ook veel kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking. Voor deze kinderen was de Naturij voor een deel toegankelijk, maar voor een groot deel ook niet.

Wij vinden dat de Naturij voor iedereen toegankelijk moet zijn én wij vinden dat alle kinderen, al dan niet met een beperking samen moeten kunnen spelen. Daarom hebben wij de Speeltuinbende in de zomer van 2017 uitgenodigd om de Naturij te testen op samenspelen. We hebben n.a.v. hun testrapport en adviezen een actieplan gemaakt. Steeds wanneer er iets nieuws komt op de Naturij, dan willen we dat dit ook geschikt is voor kinderen met een beperking.