Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Van champignons tot rozen

Nederland, Limburg, Horst

Ieder dorp in het Maasdal bij Horst verbouwt zijn eigen gewas. Zo is Grubbenvorst bekend vanwege de asperges, Lottum vanwege de rozen en Melderslo vanwege de champignonteelt. De laatste jaren is het aantal blauwebessenkwekerijen flink toegenomen en ook de aardbeien gedijen hier goed. Vanuit Horst maak je een fietstocht door vriendelijk akkerland, onder meer over een fraai weggetje langs de Maas. In Streekmuseum De Locht kun je alles te weten komen over de teelt van asperges en champignons, vroeger en nu.

NB Deze route wijkt verschillende keren af van de knooppunten om langs de genoemde adressen te kunnen fietsen. Daarom is gekozen voor een routebeschrijving in plaats van een cijferreeks.

De leukste fietsvakanties 

Heb je zin om erop uit te trekken met de fiets? We brengen de mooiste fietsroutes en de fijnste hotels bij elkaar.

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Gastvrij Punten in Nederland 

ANWB Gastvrij Plus punten zijn locaties die er alles aan doen om het jou als fietser naar de zin te maken. Je kunt er prima even uitpuffen onder het genot van iets lekkers, voordat je je tocht vervolgt.

Shop nu
Fietsnavigatie 

Ontdek onze gebruiksvriendelijke fietsnavigatieystemen en maak nog meer fietstochten!