ANWB Gastvrij voor ondernemers

Zijn fietsers ook bij u écht welkom? Neem dan deel aan het ANWB Gastvrij programma. Wij zetten u letterlijk op de kaart bij onze 2,5 miljoen leden die geregeld recreatief fietsen.

Wat is ANWB Gastvrij?

ANWB Gastvrij punten zijn locaties waar fietsers van harte welkom zijn om even af te stappen. Voor de koffie, de lunch, of het diner. Om te overnachten, of om iets te bezichtigen. Maar ook om alleen een kleine reparatie aan hun fiets uit te voeren, of te schuilen voor de regen.

Als fietsers bij u meer dan welkom zijn en uw locatie zich in de buurt van een fietsroute of fietsknooppunt bevindt, dan kunt u ANWB Gastvrij punt worden. Of word een ANWB Gastvrij Plus punt en onderscheid u daarmee van de buren.

Als u ANWB Gastvrij punt wordt, dan zetten we u letterlijk op de kaart voor fietsers. Al tijdens het plannen van hun fietstocht, zien fietsers meteen welke ANWB Gastvrij punten op hun gekozen fietsroute staan.

ANWB Gastvrij

Alle ANWB Gastvrij punten krijgen het volgende:

 1. Een Gastvrij icoon op de knooppuntenplanner en de online routes
 2. Daarop staat uw adres met een link naar uw website
 3. Fietsers kunnen uw locatie meteen toevoegen aan hun route
 4. Wanneer ze deze route printen, dan staat u als ANWB Gastvrij punt ertussen
 5. Uw ANWB Gastvrij punt wordt vermeld in ANWB fietsgidsen en ANWB fietskaarten (bij gewijzigde druk)
 6. Een officieel vignet dat u ANWB Gastvrij punt bent
 7. Landelijke media-aandacht voor het ANWB Gastvrij netwerk

ANWB Gastvrij Plus

ANWB Gastvrij Plus punten worden daarnaast extra uitgelicht en vallen op de kaart meteen op:

 1. Een speciaal Gastvrij Plus icoon op de online én de geprinte kaarten
 2. Een eigen profielpagina online
 3. Onder uw adres en link komt ook uw aanbieding te staan
 4. Daarmee bent u extra aantrekkelijk voor fietsers: uw aanbiedingen staan direct op de online kaart en op uw profielpagina
 5. Een officieel ANWB Gastvrij Plus vignet
 6. De ANWB Alarmcentrale verwijst fietsers met geringe pech door
 7. Landelijke media-aandacht, waarbij verschillende Gastvrij Plus punten met naam en toenaam gedurende het jaar steeds worden uitgelicht


Als u ANWB Gastvrij punt of ANWB Gastvrij Plus punt wordt, dan spreekt het vanzelf dat u zich gastvrij opstelt naar fietsers. Om u te helpen waaraan u dan kunt denken hebben wij een aantal voorwaarden opgesteld.

 • Van mei tot en met september (doorgaans) ten minste vijf dagen per week open vanaf 11:00 uur
 • Aan of in de buurt van een fietsroute of fietsknooppuntensysteem
 • Gratis toiletgebruik voor fietsers
 • Gratis opladen van accu’s van elektrische fietsen (een geaard stopcontact is voldoende)
 • Fietskaart van de omgeving om in te kunnen laten zien
 • Schuilplek voor de fietser bij regen
 • Bandenplakset
 • Fietspomp
 • EHBO set

Daarnaast verwachten wij van ANWB Gastvrij Plus punten dat ze op een aantal relevante producten en diensten een korting aan ANWB Fietspashouders.

 • 15% op een door u geselecteerd (relevant) product
 • Bij Gastvrij Plus voor accommodaties: 10% gedurende het jaar op de overnachtingsprijs en minimaal één keer per jaar 20% tijdens een speciale aanbiedingsperiode. 

Deze korting wordt vermeld op uw online profiel en is direct te zien voor fietsers. Hiermee kunt u zichzelf onderscheiden van de reguliere ANWB Gastvrij punten.

De looptijd van een ANWB Gastvrij (Plus) contract is twee jaar. Dit is ivm de doorlooptijd van het vermelden op de gedrukte kaarten.

 

Eten & Drinken & Recreatie

Wilt u zichzelf op de kaart zetten als café of restaurant, dan kost deelname aan ANWB Gastvrij €110 per jaar (exclusief BTW).

 

Slapen

Wilt u op de kaart staan als hotel, B&B of camping, dan kost deelname aan ANWB Gastvrij €250 per jaar (exclusief BTW).

Als ANWB Gastvrij Plus punt wordt u extra uitgelicht. U krijgt een opvallend icoon en uw aanbiedingen zijn direct zichtbaar voor fietsers.

Eten & drinken & recreatie

Wilt u zichzelf als ANWB Gastvrij Plus punt op de kaart zetten als café of restaurant, dan kost deelname € 135 per jaar (exclusief BTW).

Slapen

Wilt u als ANWB Gastvrij Plus punt op de kaart staan als hotel, B&B of camping, dan kost deelname € 275 per jaar (exclusief BTW).

ANWB Gastvrij Plus punten verbinden zich er toe om ANWB Fietspashouders op een aantal door hen geselecteerde producten, korting te geven van minimaal 15%. (Voor Accommodaties geldt 10% op de overnachtingsprijs het gehele jaar, en 20% tijdens een kortlopende actieperiode. Beiden alleen geldig bij direct boeken bij de accommodatie zelf.)

Op dit moment zijn wij het concept rondom ANWB Gastvrij nog volop aan het ontwikkelen. Uw tips en suggesties zijn dus van harte welkom! Binnenkort zult u als ANWB Gastvrij Plus punt zelf uw aanbiedingen en profielpagina kunnen beheren. In de tussentijd kunt u een standaard aanbieding plaatsen. Als u interesse heeft in ANWB Gastvrij Plus informeren wij u hier graag over.

ANWB Gastvrij Plus punten worden geacht aan ANWB Fietspashouders korting te geven. U kunt zelf aangeven op welke producten u korting geeft.

ANWB Fietspas
Om extra veel voordeel te bieden aan onze fietsende leden, is er de ANWB Fietspas. Met deze pas krijgen fietsers alles wat ze nodig hebben om onbezorgd te genieten. Naast korting op allerlei ANWB diensten krijgen ze ook korting bij ANWB Gastvrij Plus punten. Voor fietsers is het dus extra interessant om bij een ANWB Gastvrij Plus punt af te stappen.

ANWB Gastvrij Fietsenwinkels zijn een categorie apart, waar fietsers vanzelfsprekend net even extra welkom zijn! Zij onderscheiden zich van andere fietsenwinkels op het gebied van kwaliteit, vakmanschap, klantvriendelijkheid en persoonlijke benadering. Bovendien bieden ANWB Gastvrij Fietsenwinkels de gratis ANWB Fietscheck aan Fietspashouders (met extra voordeel in november en maart). Zo is het voor fietsers dus extra interessant om hun (elektrische) fiets bij u in de werkplaats te laten nalopen. Én onderscheidt u zich van de andere fietsenwinkels in uw plaats.

Word ANWB Gastvrij Fietsenwinkel.

 

Alles rondom fietsen op één plek

Uw klanten kunnen bij ANWB terecht voor alles omtrent fietsen. Op deze website vinden ze alles wat ze maar nodig hebben om heerlijk te kunnen fietsen. Waaronder:

Sluit u aan bij het grootste landelijke netwerk en wordt ook ANWB Gastvrij punt, of ANWB Gastvrij Plus punt. U kunt zich opgeven via dit formulier. Liever eerst wat meer informatie over bijvoorbeeld onze ongeëvenaarde bezoekcijfers en het vertrouwen dat het merk ANWB met zich meebrengt? Stuur ons dan een email op gastvrij@anwb.nl