Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Veiligheid Calais

Vraag gesteld door Inge van Dam op 29 juni 2016

Wij zouden van de zomer graag via Calais naar het Verenigd Koninkrijk willen reizen, maar vragen ons af wat de omstandigheden op dit moment rondom Calais nu zijn.
Wij horen van verschillende kanten dat het er zeer onveilig is en dat regelmatig dat reizigers overvallen worden, maar kunnen hierover op internet niets terug vinden.
Hopelijk kunnen jullie ons meer vertellen.
Bij voorbaat dank.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U bent voornemens deze zomer via Calais naar Engeland te reizen. U vraagt zich af het veili is, gelet op de de omstandigheden bij Calais (vluchtelingen naar Groot-Brittannië).

Momenteel is het veilig genoeg via Calais naar Groot-Brittannië te reizen. Voor een actueel reisadvies naar Frankrijk en in het bijzonder Calais, verwijs ik u graag naar de website van Rijksoverheid 'Reisadvies Frankrijk'.***

Reactie van Inge van Dam:

Hartelijk dank nog voor uw terugkoppeling. Ik ben een beetje traag met reageren, maar wilde het een en ander nog uitzoeken.
En toen kwamen wij vandaag dit: https://francais.rt.com/france/23639-calais--migrants-envoient-cocktails artikel tegen.***

Reactie van Annemieke Zerdoun:

U heeft een link naar een artikel toegestuurd waarin wordt aangegeven dat er onrust is in Calais.

Er is inderdaad een aantal dagen onrust geweest onder de vluchtelingen. Wij kunnen u niet voorspellen hoe de omstandigheden zijn op het moment dat u door Calais reist. U kunt de actuele situatie wel in de gaten houden via de door mijn collega gestuurde link.