Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

meenemen stikstof en gasfles naar Engeland

Vraag gesteld door SiJo op 14 juni 2018

Begin juli gaan we voor een week naar Engeland. We hebben een aanhangwagen bij met daarop een go-kart (buggy).
Om aan de afmetingen van de boot te voldoen moeten de schokdempers leeg worden gelaten (die zijn gevuld met stikstof). Zodra we in Engeland zijn moeten de schokdempers weer worden gevuld met stikstof. Om dit te kunnen doen moeten we dus een fles stikstof meenemen. Is dit een probleem? (afmetingen fles circa diameter 40mm, 1 mtr. lang).

Bovendien willen we voor de BBQ een gasfles van circa 20 kg meenemen (dit omdat we met een groep gaan). Kan dat zonder problemen?

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

In de algemene voorwaarden van de verschillende maatschappijen vind u onder veiligheid of beveiliging dat de hoofdkraan op de gasflessen gesloten dient te worden.
Op de terminals staan ook borden waarop nog extra wordt aangegeven dat u gaskranen moet sluiten aan boord. Daar moet u dus op letten.
Ik kan nergens iets vinden dat de stikstof verboden zou zijn. Een collega hier opperde dat u de schokdempers ook met een fietspomp op zou kunnen blazen? Dat is wellicht een wat veiligere optie indien mogelijk?***

Reactie van SiJo:

Bedankt voor uw reactie!
Helaas is het niet mogelijk om de schokdempers met een fietspomp op te blazen, daar hebben we echt de stikstof voor nodig.
We zullen nog even verder kijken.
In ieder geval bedankt voor het meedenken!