Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vliegen en hartinfarct

Vraag gesteld door Wijdenes op 1 december 2018

Vorige maand heb ik een hartinfarct gehad en op 13 nov. is er gedotterd. Ik voel me prima. Op 29 dec. gaan we met tussenstop en overnachting naar Hawaii (was al geboekt) met United Airlines. De cardioloog heeft mondeling akkoord gegeven, maar niet op papier. Via via komen er "paniekverhalen" binnen over het vrijblijvende van de mondelinge toestemming. Zo zou ik opdraaien voor de kosten bij een eventuele tussenlanding i.v.m. nieuwe hartproblemen. Nogmaals ik voel me goed: wandel en fiets weer dagelijks en verwacht dus geen problemen. Bovendien is de herstelperiode zeven weken. De vraag is uiteraard: zijn er b.v. wettelijke regels , afspraken of bepalingen voor een vlucht na een hartinfarct???

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Vorige maand heeft u een hartinfarct gehad en bent u gedotterd. U voelt zich goed en bent weer aan het wandelen en fietsen. Op 29 december heeft u een vliegreis op de planning staan en u vraagt zich af of u in de problemen kunt komen als u tijdens de vlucht nieuwe hartproblemen krijgt.

Wat fijn dat het met u nu weer beter gaat. Ik kan mij voorstellen dat u graag naar Hawaii wilt reizen op 29 december.Of u in de problemen komt als er tijdens de reis iets gebeurt kan ik u niet zeggen. Ik raad u aan om allereerst bij uw reis- en annuleringsverzekering na te gaan of er wat hen betreft problemen zijn.Ook bij het reisbureau waar u de reis heeft geboekt of bij de luchtvaartmaatschappij zou ik deze vraag stellen.Als de cardioloog u mondeling toestemming geeft om te mogen vliegen, dan lijkt het mij vreemd als hij dat niet op papier zou willen zetten. U kunt dit ook aan de huisarts vragen.