Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

is het verplicht om in het bezit te zijn van een retourticket als je naar Turkije vliegt?

Vraag gesteld door saviel op 20 oktober 2016

wij bezitten een huis in Turkije en aangezien wij gepensioneerd zijn dachten wij om alleen een enkel ticket met Sunexpress naar Izmir te boeken.
Bij het inchecken op Schiphol werd ons gevraagd naar ons retourticket,zonder retourticket wilde de maatschappij ons n.l.niet inchecken en meenemen,waardoor wij wij ter plekke een veel duurder retourticket moesten boeken om alsnog te kunnen vertrekken.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U bent voor uw vlucht naar Turkije geweigerd, daar u niet tevens over een retourvlucht beschikte. U vraagt of voor inreizen Turkije een retourticket verplicht is.

Helaas moet ik het antwoord op uw vraag schuldig blijven. Ook het Nederlands Consulaat te Istanboel, Marechaussee Schiphol, noch Ministerie van Buitenlandse Zaken kon hier een passend antwoord opgeven. Rest het Turks Consulaat in Rotterdam welke hellas slechts tot 12 uur telefonisch bereikbaar is.

adviseer u morgen zelf telefonisch contact op te nemen met het Turks Consulaat te Rotterdam om desbetreffende vraag an hen voor te leggen. Uiteraard ben ik zeker benieuwd naar het antwoord!

Telefoonnummer Turks Consulaat te rotterdam; 010-2012000 (ma-vr 0830-1200 uur)

Meer praktische informatie over Turkije vindt u op onze website.