Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoofdboeker vakantie wil mij als deelboeker niet annuleren

Vraag gesteld door Zock op 19 mei 2016

Reis geboekt voor eind aug met 5 vriendinnen maar ik wil niet meer mee.
Reisburo is akkoord met mijn annulering (ben wel aanbetaling van €153 kwijt) Maar hoofdboeker wil mij niet annuleren. hoofdboeker is door reisburo al verteld dat zij aansprakelijk is voor de schade die er uit voortvloeit (dat zij mijn complete reissom moet betalen!) Hoofdboeker schermt met advocaat en kontraktbreuk en gaat niet annuleren. Zij gaat alle kosten op mij verhalen na de genoten vakantie. Iedereen om mij heen zegt maak je maar geen zorgen, maar ondertussen slaap ik geen nacht meer!

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft met een aantal personen een reis geboekt maar heeft nu besloten om niet mee te gaan. De hoofdboeker wil uw annulering echter niet doorgeven aan de reisorganisatie.

De vraag is in dit geval wat de voorwaarden zijn waaronder deze reis is geboekt. De voorwaarden bepalen namelijk de consequenties die uw annulering heeft. Dit kan ook tot gevolg hebben dat de overige deelnemers een hogere reissom zullen moeten betalen. Wellicht is dit de reden dat de hoofdboeker u niet wil helpen in dit geval.

U zou eerst de gevolgen van de annulering moeten navragen bij het reisbureau. Indien uw annulering inderdaad een hogere reissom voor de andere deelnemers tot gevolg heeft, kunt u dat wellicht bespreekbaar maken. Als het nadeel van de overige deelnemers door u zou worden gecompenseerd, is er wellicht wel animo om mee te werken aan uw annulering.

Meer informatie over reisvoorwaarden vindt u op onze website.