Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Duitse gasfles inhoud meten

Vraag gesteld door ANWB Webcare op 25 april 2016

Onderstaande vraag is gesteld door een ANWB lid op Facebook/Twitter:
Is er een metertje voor op een Duitse gasfles van 11kg dat je kan zien hoeveel er nog in zijn net als bij de lpg flessen.

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

Er zijn geen metertjes die je op de fles kunt monteren en die de juiste hoeveelheid gas aangeven.

Daarvoor zijn bij kampeerzaken allerlei externe meetapparaatjes te koop die je tegen de fles moet houden en die het niveau van het nog aanwezige vloeibare gas dan aangeven. Die werken op ultrasone golven. Prijzen van circa €25 tot €70.***

Reactie van ml de haas:

De meest simpele methode is om de fles even af te koppelen en op een personenweegschaal te zetten. Het gewicht van de fles zelf (zonder inhoud) staat op de fles. Dat wat ie meer weegt is dus het gewicht aan gas.
Mijn ervaring is dat bij 6 to 8 weken gebruik in de zomer en wat weekenden in voor en na seizoen (dan met verwarmig en boiler erbij) je ongeveer een jaar kunt doen met 11 kg. gas. Ga je echt in de winterkou kamperen dan doe je maar een paar (2 á 3) dagen met die 11 kg.
Heb je een tweede fles, dan bestaat er een omschakel automaat van Truma (dual crash sensor) maar daar hangt een stevig prijskaartje aan (ca. € 250,- inclusief montage en hogedrukslangen).
Voor die tweede fles kun je overwegen een kleinere fles te nemen als je gewicht wilt besparen.