Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bouwoverlast tijdens vakantie

Vraag gesteld door Petervanbr op 25 juli 2018

Tijdens ons verblijf in een vakantiewoning in Südtirol ondervinden wij enorm veel hinder van de bouw- en sloopwerkzaamheden die dagelijks van 7u tot 18u plaatsvinden aan een hotel dat volledig gerenoveerd wordt, direct naast ons verblijf. Een beetje uitslapen is er niet bij, want we worden ‘s ochtends om 7u gewekt door het gedril en dit gaat continu door tot 18u. We hebben aangegeven bij de eigenaresse dat we ons erg storen aan de herrie en dat als we dit vantevoren hadden geweten, dat we dit dan niet geboekt zouden hebben. Zij gaf aan dat ze het begrijpt en dat ze ons 100€ korting wilt geven (op een verblijf van 6 overnachtingen met een reissom van 700€). Wat hiermee te doen? Ze wist vantevoren dat er gebouwd zou worden, maar dacht dat het niet zoveel overlast zou geven. We hadden dit graag vantevoren geweten...wat zijn onze rechten in deze?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U ondervindt veel hinder van bouw- en sloopwerkzaamheden tijdens uw verblijf in een vakantiewoning in Südtirol. De eigenaresse erkent dit en stelt een vergoeding voor van € 100 op een reissom van € 700,-. U vraagt wat uw rechten zijn.

Wat uw rechten zijn is afhankelijk van de vraag of u de vakantiewoning direct bij de eigenaresse heeft geboekt of via een reisorganisator in Nederland. In het laatste geval kunt u de reisorganisator aanspreken voor een vergoeding en eventueel, indien deze is aangesloten bij de Geschillencommissie Reizen naar deze Geschillencommissie. Wanneer u direct bij de eigenaresse heeft geboekt, moet u haar aanspreken. Wanneer u er met haar niet uitkomt, moet u uiteindelijk naar de rechter ter plaatse.

De eigenaresse heeft aangeboden u € 100 korting te willen geven voor de bouwoverlast. Op het eerste gezicht lijkt dit aan de lage kant te zijn. Afhankelijk van de omstandigheden, zoals: bent u de hele dag aanwezig in/bij de vakantiewoning, de mate en duur van de overlast (zijn er tussenpozen), kunt u een hogere korting/vergoeding eisen. U kunt denken aan € 200-€ 400.