Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Teveel betaalde tol op autostrade in Italie

Vraag gesteld door Tvdb64 op 17 juli 2017

Op 7 juli jl reden wij met onze caravan op de autostrade in Italië van Palmanova tot de grens met Oostenrijk. Bij betaling werd ons autostradebiljet wel geaccepteerd door het tolpoortjes maar er verscheen geen bedrag op de display. Herhaalde malen hebben wij vervolgens onze creditcard in het tolpoortje gedaan, maar er werd niets afgeschreven. Na een paar minuten kwam op de display een bedrag van € 111,40 te staan en verscheen een kassabon. De slagboom ging open en we konden verder. Wij moeten nu voor 23 juli het totale bedrag van € 111,40 betalen. Dit is waarschijnlijk het maximumbedrag op die autostrade. Wij denken dat we zo'n € 15 moeten betalen vanaf Palmanova tot de grens met Oostenrijk. We hebben een mail en een herinnering naar info@autostrade.it gestuurd met verzoek om het juiste bedrag aan te geven van Palmanova tot de grens met Oostenrijk. Een kopie van de factuur van onze camping, waarop de plaats en vertrekdatum staan hebben we als 'bewijs' bij de mail gevoegd. De plaats waarop wij op de autostrade kwamen kan hiervan worden afgeleid. Tot op heden hebben we echter nog geen reactie ontvangen. Weet iemand
hoe je dit kunt aanpakken of is er een ander mailadres! Wat gebeurt er als je niet betaalt?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een probleem met betaling van het juiste tolbedrag. De tolinstantie in Italië reageert noet op uw e-mail. U vraagt zich af hoe nu verder te handelen.

Adviseer u contact op te nemen met het Europees Consumenten Centrum (ECC: voor grensoverschrijdende geschillen). Hieraan zijn geen kosten verbonden.