Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Achteraf overmaken tol in Frankrijk

Vraag gesteld door RiSch op 16 augustus 2017

Gisteren heb ik in Frankrijk per ongeluk voor een bemande tolpassage gekozen terwijl ik geen contant geld bij me had. Ik kon niet met creditcard of bankpas betalen. Men vroeg mij om mijn rijbewijs en autopapieren. Er werd een soort bonnetje geschreven met de vraag (naar mijn idee) of ik het geld over wil maken. Daarna werd de slagboom geopend.

Ik kom echter niet wijs uit het bonnetje. Er is wel een telefoonnummer aangestreept. Ik heb ook al mijn spullen teruggehad.

Hebben jullie hier ervaring mee? Ik ga dat nummer maar bellen, hebben jullie nog tips?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft op de tolweg in Frankrijk per ongeluk voor een bemand tolpoortje gekozen, terwijl u geen contant geld bij me had. U ontving een bonnetje. U kunt daar echter niet wijs uit. Wel is er een telefoonnummer aangestreept.

Wij hebben wel vaker gehoord dat mensen een bonnetje ontvingen als zij voor het verkeerde tolpoortje stonden. Meestal staat daarop vermeld dat het verschuldigde tolgeld achteraf online kan worden betaald. Voor zover ons bekend, kan dit dan alleen met creditcard/mastercard.

Het lijkt mij inderdaad verstandig om het aangestreepte telefoonnummer te bellen. Zij kunnen u waarschijnlijk verder helpen.

Mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u nog (schriftelijk) contact opnemen met de ASFA (Association des Sociétés Françaises d'Autoroute); zij gaat over tolmaatschappijen, autoroutes en toltarieven, en tevens klachtenafhandeling mits schriftelijk ingediend. Zie voor meer informatie: autoroutes.fr

Het adres is:
ASFA, 3 rue Edmond-Valentin, 75007 Paris

Meer lezen over tol betalen in Frankrijk.