Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Teruggave bekeuring in Frnakrijk

Vraag gesteld door KRH op 22 augustus 2018

Ik heb vorig jaar een bekeuring uit Frankrijk ontvangen wegens te hard rijden, a 45,-. Deze heb ik netjes en op tijd betaald. Na ongeveer 4 maanden kreeg ik een verhoogde bekeuring a 180,- wegens niet betalen. Het bleek dat er een fout in een code bij de eerste betaling zat, die niet bij mij bekend was. Na een procedure kreeg in een maand gelden het verhoogde bedrag a 180,- euro terug in Frnase Cheques. Nu blijkt het een probleem om deze te innen. Ik heb het in NL geprobeerd bij de bank maar deze gaf aan dat dit alleen mogelijk is tegen een fiks bedrabg, miniaal 37,- euro maar dit kan ook nog een stuk hoger zijn. Dus nu in de vakantie in Frankrijk geprobeerd bij de bank. Dit blijkt ook niet mogelijk te zijn omdat ik geen Franse bankrekening heb en geen Franse inwoner ben. Weet iemand een oplossing?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U hebt, nadat u de oorspronkelijke boete al had betaald, een verhoogde boete uit Frankrijk à € 180 gekregen. U hebt die betaald, maar de verhoogde boete bleek een vergissing te zijn. Het bedrag is met een cheque aan u terug betaald, maar u kunt de cheque niet innen. U wilt graag een oplossing.

Een definitieve oplossing heb ik helaas niet voor u. Maar u zou de Franse instantie een aangetekende brief kunnen sturen met het verzoek het geld met een bankoverschrijving over te maken op uw bankrekening. Anders zit er niets anders op dan de cheque via de bank in Nederland te innen.