Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Als ik naar Tunesië ga en er gebeurt wat, dekt mijn verzekering dat dan??

Vraag gesteld door Krullebol op 26 januari 2017

Ik zag een mooie aanbieding van Corendon naar Tunesië. Nu zag ik dat daar een negatief reisadvies geldt van BuZa. De laatste tijd is het erg rustig in Tunesië en vanuit Duitsland en België gaan mensen er ook gewoon naar toe. Dekt mijn reisverzekering nu wel of niet als er iets gebeurt?

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

U vraagt of u verzekerd bent als er iets gebeurt in Tunesië tijdens uw vakantie.

BuZa
In tegenstelling tot andere reisorganisaties biedt Corendon sinds kort weer vakanties naar Tunesië aan. Maar het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt nog altijd reizen naar dit gebied, dat de code oranje/rood heeft meegekregen.

Negatief reisadvies en de reisverzekering
Bij reisadvies oranje en rood bent u niet verzekerd als u – ondanks het negatieve reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken – toch afreist naar het betreffende land. Wat wel gedekt is, is bijvoorbeeld zoekgeraakte bagage, zolang de oorzaak losstaat van de veiligheidssituatie.

Calamiteitenfonds
Er is geen dekking vanuit het Calamiteitenfonds, want er is in dit geval geen sprake van een onvoorziene situatie. Alleen onvoorziene omstandigheden worden gedekt. Dit geldt ook voor de reisverzekering.

Wel dekking
Het Calamiteitenfonds en de reisverzekering bieden wel dekking wanneer er omstandigheden zijn die niets met de eerder afgegeven code te maken hebben. Bijvoorbeeld: er geldt code oranje vanwege terrorisme dreiging en je gaat toch naar dat land op vakantie. Dan dekt het Calamiteitenfonds en de reisverzekering niet de schade veroorzaakt door aanslagen maar wel door een overstroming.

Meer informatie over het calamiteiten