Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke verzekeringen moet ik extra afsluiten als ik een autohuur in Canada?

Vraag gesteld door jitse2016 op 12 april 2016

Wij gaan eind juli een rondreis maken door Canada en hebben een auto gehuurd via Enterprise (https://www.enterprise.com/en/home.html). Aangezien de huurprijs aanzienlijk goedkoper is dan Sunnycars ga ik er vanuit dat ik nog extra verzekeringen nodig heb. Op internet kom ik een wirwar van adviezen tegen, dit maakt de verwarring alleen groter.

Onderstaande verzekeringsvarianten heb ik gevonden
Pai (zou niet noodzakelijk zijn ivm aanwezigheid reisverzekering)
Pec ( is een bagage verzekering)
Lis (Wel nodig, aangezien dit schade aan derden vergoed)

Wat is wijsheid?

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U gaat een rondreis maken door Canada en huurt een auto via Enterprise. U vraagt welke extra verzekeringen u dient af sluiten.

Aansprakelijkheid

In Nederland en in landen die zijn aangesloten bij de Europese Unie is een WAM-verzekering verplicht. Deze dekt de schade die een bestuurder met de auto aan anderen toebrengt. Omdat er in Canada sprake kan zijn van een lagere dekking is het belangrijk te controleren welke dekking de WAM-verzekering biedt én of de maximale dekking voldoende is (de Nederlandse WA-verzekeringen dekken minstens vijf miljoen euro per gebeurtenis).

U noemt al de LIS (Liability Insurance Supplement). Deze gaat over de verhoging van de aansprakelijkheid tot een bepaald maximum.

Op onze website vindt u een overzicht van verschillende belangrijke verzekeringen en de daarbij horende afkortingen. Let ook op het eventueel afkopen van het eigen risico en kijk goed in de polisvoorwaarden welke schade is uitgesloten en dus voor eigen rekening blijft.