Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

wat is een e-visum voor China? en is deze inderdaad geldig om China mee in te komen?

Vraag gesteld door marcoza op 16 januari 2018

Bij de officiële instantie van China voor visa (www.visaforchina.org/) kun je een toeristen visum (type L) krijgen. Maar ik kom ook sites tegen (bijv. e-visums.nl/china) waarbij ze het hebben over een e-visum of pre-authorized visum.

Ik snap de beperkingen (21 dgn, min. 2 mensen, etc.).
Ik zoek een onafhankelijke bevestiging of een e-visum inderdaad een geldige visum vorm is om China mee in te komen.

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

Dit is de informatie die wij hebben over dit onderwerp:
een visum is nodig. Een visum moet aangevraagd worden bij het China Visa Application Service Centre (CVASC): Rijswijkseweg 60 (Ortel Mobile Building) 6e verdieping, 2516 EH Den Haag, Tel. 070 262 91 50
Open: ma t/m vr van 9-15 uur (aanvragen) of van 9-16 uur (ophalen en betaling van visum).
Het aanvraagformulier kan gedownload worden via visaforchina.org. Let op: Alle vragen moeten ingevuld worden. Bij vragen die niet van toepassing zijn moet 'n.a.' (not applicable) of 'none' ingevuld worden.
Een toeristenvisum is 3 maanden geldig voor een verblijf van 30 dagen en kost circa € 130 (enkele inreis). Verlenging van het visum met 30 dagen is één keer mogelijk.
Het is voor Nederlanders niet meer mogelijk een visum voor China in Hongkong aan te vragen.
Voor uitstapjes naar Hongkong en Macau is een visum voor China nodig met meerdere inreizen. Het visum kost circa € 130 voor 2 inreizen.
Verlenging van verblijf kan aangevraagd worden bij de Immigratiedienst ter plaatse.
Een visum kan ook aangevraagd worden via de ANWB (commerciele dienst). Zie voor meer informatie anwb.nl/visum.

Tussenstop:
Via de grote luchthavens kun je 72 tot 144 uur visumvrij de omgeving bezoeken op vertoon van een doorreisticket. Zie voor informatie en voorwaarden: travelchinaguide.com/embassy/visa.htm.
Voor een tussenstop (transit) in een ander land op weg naar China: informeer bij het consulaat of de consulaire afdeling van de ambassade of er voor dat land een transitvisum nodig is.