Welke vergunningen heb ik nodig om te vissen in binnenwaters en in zee vanaf het strand in Frankrijk, Spanje en Portugal

Vraag gesteld door vakantievissen op 09 maart 2017

Ga op vakantie naar Frankrijk, Spanje en Portugal met de auto en wil in die landen gaan vissen in zowel het binnenwater als in zee vanaf het strand

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U wilt weten welke vergunningen u nodig hebt om in Frankrijk, Spanje en Portugal te vissen in zee en de binnenwateren.

In 2017 was het volgende van toepassing:

Vissen in zee is in Frankrijk zonder vergunning toegestaan. Meer informatie over zeevissen in Frankrijk kunt u lezen op de site van de Fédération Française des Pêcheurs. Voor vissen in de binnenwateren heeft u in Frankrijk wel een vergunning nodig. Deze is te verkrijgen via www.cartedepeche.fr.

In Spanje is zowel voor het vissen in zee als in de binnenwateren een vergunning vereist. Deze is te verkrijgen bij de regionale 'Consejeria de Medio Ambiente'. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Spaanse Vissers Federatie.

Zeevissen is in Portugal zonder vergunning toegestaan. Voor vissen in de Portugese binnenwateren moet u een vergunning hebben. Voor informatie kunt u emailen naar dgrca@icnf.pt.

Wilt u weten of deze informatie nog steeds van toepassing is, neem dan contact op met de organisatis genoemd in bovenstaand advies.