Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tanken België

Vraag gesteld door Midre1 op 21 augustus 2018

Goedemiddag, ik heb mijn vraag gesteld bij de ANWB, waarna ik een bericht kreeg dat ik de vraag ook bij de ANWB Experts moest stellen. Bij deze dus. Wij hebben op 30.6.2018 getankt bij Q8 Froyennes South PT in België. Vóór het tanken moesten we aangeven voor welk bedrag we wilden tanken, waarbij er € 60,-- van de VISA card werd afgeschreven. Echter, de tank was vol bij € 54,--. We waren in de veronderstelling dat het verschil op een later tijdstip gecrediteerd zou worden. Tot op heden niets van teruggezien. We hebben ook geen bonnetje of instructies gekregen om na het tanken ons nog bij de kassa te melden. Het gaat niet om het bedrag, maar mogelijk kan er nog wel een melding gemaakt worden op de site of tijdschrift om anderen te informeren. Bedankt alvast.

Antwoord van Monique

Antwoord van Monique

ANWB Expert

U wilt andere leden waarschuwen dat er een kans bestaat dat het teveel betaalde tankbedrag niet of laat geretourneerd wordt.

Zoals u al heeft gemerkt, wordt er in België vaak eerst een borg gevraagd om te controleren of het saldo voldoende is voor een volle tank. Meestal wordt binnen 20 minuten het bedrag waarvoor is getankt, afgeschreven en de rest van het geld weer vrijgegeven. (als gereserveerd op uw visa-rekeningoverzicht).

Maar soms kan het ook een paar dagen tot wel 2 weken duren voor het gereserveerde bedrag weer kan worden gebruikt. Daar waarschuwen we ook voor in onze landeninformatie België. Zie Tanken in België.

U wacht inderdaad al lang (juni). Dit zou met de vakantieperiode te maken kunnen hebben. Heeft u al bij VISA geïnformeerd of zij weten wat er aan de hand is?***

Reactie van Midre1:

@Monique Kruse.
Bedankt voor uw antwoord. We zijn bekend met de omschreven werkwijze, maar dan uit het verleden in Frankrijk. Verliep toen allemaal goed. We hebben VISA nog niet geïnformeerd en zullen dat doen. Mochten we daarvan een reactie ontvangen zullen we het hier weer vermelden. Mvrgr.