Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

rechtstreeks boeken hotel

Vraag gesteld door daniellevakantie op 12 januari 2016

Goedendag. Ik wil graag weten of het rechtstreeks boeken van een hotel (dus niet via reisorganisatie) in kroatie risico's met zich meebrengt. Je hebt immers dan geen anvr of sgr lidmaatschap. Wat gebeurd er bv als hotel failliet gaat en geldt mijn doorlopende reisverzekering van de ANWB met annulering ook voor een boeking die rechtstreeks is gedaan bij een hotel?
mvg,

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt zich af wat de mogelijke risico's zijn indien u het hotel in Kroatië rechtstreeks boekt in plaats van via een reisorganisatie.

Uw doorlopende ANWB reis- en annuleringsverzekering bieden dekking ook indien u het hotel rechtstreeks zou boeken.

Indien u rechtstreeks boekt kunt u bij (financiële) problemen met het hotel in ieder geval geen beroep doen op de ANVR en/of SGR.

Rechtstreeks boeken van een accommodatie hoeft niet per se voordeliger te zijn danvia een pakketreis. Indien u toch besluit het hotel rechtstreeks te boeken, dan raad ik u aan de betaling via uw creditcard te laten verlopen.

Betalingen via een creditcard kunnen immers betwist worden. Of betwisting van betaling mogelijk uitkomst kan bieden bij eventueel faillissement van het hotel, hangt af van de algemene voorwaarden die door de creditcardmaatschappij gehanteerd worden.

Het minst risicovol is, als het hotel een beleid hanteert; betaling bij aankomst of vertrek.