Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieusticker Spanje

Vraag gesteld door Maranello op 18 juni 2018

Heb je ook een milieusticker nodig als je met de auto langs Barcelona (AP7) richting het zuiden rijdt? En wat als je van de AP7 af moet i.v.m. een omleiding door bijvoorbeeld een ongeval of file? We gaan niet de stad zelf in.

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

Als u op de de AP7 blijft heeft u geen milieusticker nodig. De milieusticker geldt overigens alleen bij extreme luchtvervuiling. De sticker kan dan voor 5 euro worden gekocht bij een postkantoor. Hier staan de regels voor Barcelona nog even op een rijtje:

Barcelona en omgeving heeft sinds december 2017 een tijdelijke milieuzone die alleen wordt ingesteld bij extreme luchtvervuiling.
Als de milieuzone is ingesteld kun je deze van maandag tot en met vrijdag van 7 tot 20 uur alleen inrijden met een geldige milieusticker.
Uitgebreide en actuele informatie over de milieuzone van Barcelona is te vinden op ajuntament.barcelona.cat/qualitataire/en/low-emission-zone (in het Catalaans, Engels en Spaans).***

Reactie van Maranello:

Bedankt voor de bovenstaande reactie, alleen is mijn vraag nog niet beantwoord.

Wat ik graag wil weten als ik van de AP7 af moet i.v.m. een omleiding, heb je de sticker dan wel nodig? Tevens lijkt het me lastig om een postkantoor (Correos) te vinden aan de AP7 :-).
We hebben dit namelijk in 2017 meegemaakt bij Lyon, i.v.m. een file/ongeval werden wij omgeleid door een rondweg. Stel dat dit bij Barcelona gebeurd, wat dan?