advies route naar Porec Kroatie

Vraag gesteld door Ruud2512 op 23 april 2018

Wij gaan deze zomer voor het eerst sinds 30 jaar naar Kroatie op vakantie en zijn nu aan het kijken naar de beste en mooiste route. Vroeger reden we eigenlijk altijd via Duitsland, Oostenrijk en Italië naar Kroatie waar we bij Triest de grens over gingen. Een mooie route via Kufstein, de Brennerpas en volgens mij de felbertauerntunnel. In de jaren 60 ben ik ook met mijn ouders een paar keer in deze regio geweest waarbij we met de autotrein door een tunnel gingen ook erg mooi. Nu zie ik echter dat alle routes via Slovenië lopen en vraag me af wat de verschillen zijn want op de kaart te zien is het verschil in km's niet erg groot. Wij gaan overigens met een losse auto zonder aanhanger met meer dan voldoende pk's om een berg op te rijden. Zou u ons kunnen adviseren?

Antwoord van experts

Hi Ruud, ik ben afgelopen zomer naar Kroatië gereden via Slovenië. De grens met Slovenië en Kroatië zelf is niet zo heel spannend, maar als je toch via Oostenrijk Slovenië ingaat kun je twee dingen doen. Via de Karawankentunnel of via de bergen. Wij zijn via de Karawankentunnel gegaan, dan ben je daarna nog maar 10 minuten van Bled (mooiste meer van Europa hoorden wij). Door de bergen schijnt ook schitterend te zijn, maar dan mis je wel dat meer!

Als je even de kans hebt zou ik ook Ljubljana bezoeken, kleine maar schitterende stad, wij hebben er even gelunched en een ijsje gegeten.

O en een tip, je moet een tolvignet hebben voor Slovenië. Kun je gewoon bij de benzinepomp halen daar, maar dan weet je dat.