Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vergoeding vliegtickets indien niet gevaccineerd?

Vraag gesteld door op 5 januari 2023

Mogelijk zal Thailand binnenkort weer een vaccinatieplicht invoeren. Ik vroeg mij af of de reeds geboekte vliegtickets worden vergoed (door mijn reis- of annuleringsverzekering) op het moment dat je hierdoor niet kan reizen, omdat je niet bent gevaccineerd? 

Antwoord van Susanne

Antwoord van Susanne

ANWB Expert

 

U wilt weten of reeds geboekte vliegtickets vergoed worden door de reis- en/of annuleringsverzekering wanneer de bestemming Thailand ineens een vaccinatieplicht invoert en u niet gevaccineerd bent.

Reis- en annuleringsverzekering

Over het algemeen is niet gevaccineerd zijn geen geldige reden om vliegtickets of een ander reisproduct kosteloos te annuleren of daar een vergoeding voor te ontvangen van een reis- en/of annuleringsverzekering. De redenen voor een eventuele vergoeding, staan vermeld in de reis- en/of annuleringsvoorwaarden van de verzekeringsmaatschappij. U kunt de redenen voor een eventuele vergoeding daar terugvinden.

Eigen verantwoordelijkheid

U bent zelf verantwoordelijk voor het bij u hebben van de juiste documenten, zoals bijvoorbeeld een geldig paspoort, eventuele visa of bewijzen van inentingen en vaccinaties. Als een bestemming plotseling besluit om een vaccinatieplicht in te stellen en u kunt hier niet aan voldoen, dan zijn alle daaraan verbonden gevolgen en eventuele kosten voor uw rekening.

Uiteraard kunt u wel altijd kijken en contact opnemen met de desbetreffende vliegtuigmaatschappij of reisorganisator waar u de vliegtickets heeft gekocht en met hen een gesprek aangaan en kijken wat er eventueel mogelijk is qua wijzigen van uw vluchten. Daarvoor dient u contact met hen op te nemen.

Overigens heeft Thailand op maandag 9 januari 2023 jl. de vaccinatieverplichting laten vallen. Kijk voor de laatste update op het reisadvies Thailand van het Ministerie van Buitenlandse Zaken