Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Toeristenvisum Australië verlopen

Vraag gesteld door op 10 november 2022

Mijn dochter is in Australië. Heeft een vriend daar. Toeristenvisum is allang verlopen. Wat zijn de mogelijkheden? 1 Tijdelijk visum en terug naar NL 2 Partnervisum in Australië aanvragen.
Wie (ANWB, ander bureau) kan me daarover adviseren?

Antwoord van Susanne

Antwoord van Susanne

ANWB Expert

 

Uw dochter is momenteel in Australië en haar toeristenvisum is verlopen. U vraagt zich af wat de mogelijkheden zijn en wilt hierover advies.
 

Mogelijke gevolgen

Wanneer u in Australië bent zonder een geldig visum, kunnen er ernstige gevolgen uit voortvloeien, waaronder detentie of zelfs uitzetting door de Australische immigratiedienst. Ook kan het voorkomen dat de toegang tot Australië wordt geweigerd bij een nieuwe visumaanvraag. De Australische immigratiedienst is zeer streng.  

Advies

Wanneer het visum is verlopen, dient uw dochter direct een zogeheten overbruggingsvisum E (Bridging Visa E (BVE)) aan te vragen, zodat zij rechtsmatig in Australië is. Een BVE is een kortlopend visum waarmee uw dochter rechtmatig in Australië mag blijven om regelingen te treffen om in Australië te kunnen blijven óf om Australië rechtmatig te kunnen verlaten. Op de website van de Australische immigratiedienst vindt u hier meer informatie over. Wij adviseren uw dochter om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de Australische immigratiedienst en na te gaan wat haar mogelijkheden precies zijn. Verder kan uw dochter ook contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het inwinnen van advies. Zij zijn 24/7 bereikbaar via +31 247 247 247.