Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

rekening tol Noorwegen na 8 maanden nog niet ontvangen

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 5 maart 2023

Wij hebben tot 27 juli 2022 vakantie gehouden oa in Zweden en Noorwegen. Hier door tolpoorten gereden waarbij automatisch via nummerbord de tol zou worden verekent.
Dit is bijna 8 maanden geleden.
Op de site zie ik dat de tol binnen 6 maanden wordt afgeschreven. Tot op heden is er niets afgeschreven.
Mijn vraag is wanneer kan ik het verwachten, komt de verrekening uberhaupt nog?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft eind juli 2022 gebruikt gemaakt van de tolpoorten in Noorwegen en nog steeds geen afrekening ontvangen. U vraagt of u die nog kan verwachten.

Als u uw voertuig in Noorwegen niet vooraf registreert, wordt er met camera's boven de weg het kenteken van het voertuig gescand, en ontvangt u later thuis de afrekening voor de tolkosten. Er is geruime tijd nodig voor de verwerking van de foto's van de voertuigen. Volgens onze informatie wordt de rekening in principe binnen vier tot acht maanden thuisgestuurd door Epass24 (van het Zweedse bedrijf Parktrade Europe). 

Mocht u zekerheid willen, dan kunt u overwegen contact op te nemen met Epass24. De contactgegevens staan onderaan deze webpagina: Customer Support – Epass24

 

Reacties:

M. Schouten

Auteur - 3 mei 2023

Het blijkt dat je via https://www.epass24.com/ ook achteraf nog je voertuig kan registreren. Na het aanmaken van je account zie je dan direct onder "Facturen/reizen" welke facturen er nog openstaan. Met je creditcard kan je dan direct de betaling afronden.