Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reizen met minderjarig kind naar Bolivia

Vraag gesteld door S. Kruger op 14 maart 2023

Mijn dochter is 17, geboren in Cochamaba, Bolivia. Haar moeder is overleden in Bolivia toen mijn dochter 1 jaar was. Wij wonen sinds 2008 samen in Nederland. Ik heb geen partner. Ik ben alleenstaand ouder.
Deze zomer reizen wij naar Brazilie en Bolivia. Wij vliegen rechstreeks naar Sao Paolo en vanaf daar vliegen wij naar Cochabamba.

Wat hebben wij nodig om zonder problemen de grenzen te passeren?

Antwoord van Susanne

Antwoord van Susanne

ANWB Expert

U bent alleenstaand ouder en wilt met uw dochter van 17 jaar oud naar Bolivia afreizen. U vraagt zich af wat u nodig heeft om zonder problemen de grenzen te kunnen passeren.

Toestemming

Wanneer u met een minderjarig kind op reis gaat, dient u een toestemmingsformulier mee te nemen. De ouders, verzorgers of personen die gezag over het kind hebben moeten toestemming geven. Het formulier is niet verplicht, maar bevat wel alle informatie die voor een snelle grenscontrole nodig is.

Situatie

Uit uw informatie haal ik niet de exacte situatie en of u bijvoorbeeld alleen het gezag over uw dochter heeft. Ik adviseer u om contact op te nemen met de Rijksoverheid en met Kinderontvoering.org. Zij kunnen u advies op maat geven.

Meer reisvoorbereiding voor Bolivia vindt u op onze website.