Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tolweg boete Hongarije betalen?

Vraag gesteld door Erol op 7 april 2016

Beste Anwb,

Ik ben beboet door Hongarije toen in ik door het land reed. Ik benblijkbaar vergeten om de tolweg op de terug weg te betalen. Naar twee briefen uit Hongarije heb ik een brief ontvangen van een incasso bureau uti London die "Contractum Int. Debt. Collection" heet. Kan dit bureau de som innen of is het aan mij om dit bedrag te betalen?
Alvast bedankt,

Erol.

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U geeft aan dat u beboet bent voor het gebruik van een tolweg zonder de tol te betalen. Nu bent u voor de betaling hiervan benaderd door Contractum, een incassobureau uit Londen.
Op de site van dit bureau kunt u, in het Nederlands, lezen wat voor soort incassobureau dit is en voor wie zij werken. Hun belangrijkste klant is het EPC Euro Parking Collecting, die veel administratieve verkeersgerelateerde zaken behandeld voor uiteenlopende instanties. Contractum zou je denk ik kunnen vergelijken met ons CJIB.
Mij lijkt dat u wel aan Contractum kunt betalen, zij werken met dossiernummers.
Van belang is dat u het juiste dossiernummer gebruikt en dat dit is te koppelen aan de geconstateerde Hongaarse overtreding en de daarvoor opgelegde boete. Als dat klopt kunt u aantonen dat u uw schuld hebt voldaan.
Het lijkt mij niet dat zij het bedrag kunnen innen, dan zou er eerst sprake moeten zijn van beslaglegging of een andere juridische titel.***

Reactie van David Sjoer:

Zie voor verder informatie ook bijvoorbeeld de volgende berichten op ons platform: