Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

milieusticker

Vraag gesteld door nikki vredeveld op 20 juli 2018

ik ga naar Dordonge,Frankrijk,heb ik dan ook een milieusticker nodig? zo ja,welke dan?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U gaat naar de Dordogne in Frankrijk en wil weten of u een milieusticker nodig heeft en zo ja, welke.

Op onze website vindt u informatie over de milieuzones in Frankrijk. Er zijn permanente milieuzones (zoals in Parijs) en tijdelijke milieuzones die gelden in geval van extreme luchtvervuiling. Op onze website kunt u nagaan welke steden/departementen daaronder vallen. Is er geen sprake van extreme luchtvervuiling, dan kun je zonder sticker deze zone in.

In Frankrijk zijn er zes verschillende milieustickers (vignette Crit’Air ): groen (0), paars (1), geel (2), oranje (3), rood (4) en grijs (5). Welke sticker je nodig hebt, is afhankelijk van het type voertuig (auto, motor, bromfiets e.d.), de mate van CO2-uitstoot (Euronorm) en de leeftijd van het voertuig. De groene sticker is voor de schoonste voertuigen (elektrisch of op waterstof), voor deze voertuigen gelden er geen beperkende milieumaatregelen.

Als u de sticker online aanvraagt, moet u een aantal vragen over uw voertuig beantwoorden. Aan de hand daarvan wordt bepaald welke sticker u krijgt.

De milieusticker is via de officiële website certificat-air.gouv.fr te bestellen, alleen online. Bestellen per post is niet mogelijk. De sticker is niet verkrijgbaar bij of via de ANWB.