Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

beste route met caravan

Vraag gesteld door DurfTeVragen op 31 mei 2018

We gaan met de caravan op vakantie en ik wil smalle bergwegen zoveel mogelijk vermijden. Ik zou graag advies krijgen over de meest handige/verstandige route tussen enerzijds Herpelmont (Frankrijk) en Feldkirch en Imst (Oostenrijk).
Of kan ik beter via Duitsland en in plaats van een tussenstop in de Vogezen vanuit/naar Nederland kiezen voor een tussenstop ergens in de Eifel, het Zwarte Woud, de Swäbische Alb of een vergelijkbaar gebied met middelgebergte?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U gaat met de caravan op vakantie en wil graag advies over een handige/verstandige route.

Op zich is het best mogelijk om met een caravan van Herpelmont naar Feldkirch en/of Imst te rijden: over de Bonhomme naar Colmar en dan eenvoudig verder via Basel, Zürich, Winterthur, St.-Gallen, Rorschach naar Feldkirch (en van daar evt. verder via Bludenz en Pians naar Imst). De Col du Bonhomme is iets lastig, maar daarna is het alleen maar eenvoudiger. Als alternatief voor de Col du Bonhomme kan ook nog de N57 van Herpelmont/Épinal zuidwaarts richting de A36 genomen worden en die (de A36) dan oostwaarts volgen richting A35 en zo naar Basel enz.

Om caravanstress te vermijden is de door u voorgestelde route door Duitsland naar Oostenrijk natuurlijk sowieso aan te bevelen.