Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke tolpoortjes kan ik gebruiken in Frankrijk voor een caravan hoger dan 2 meter?

Vraag gesteld door op 26 juli 2022

Wij hebben een caravan van 2.50 meter. We schatten in dat we in Frankrijk door de tolpoorten bestemd voor de vrachtwagens moeten, klopt dat? En kunnen we dan gebruik van telepeage?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

 

U heeft een caravan van 2.50 meter. U vraagt zich af door welke tolpoort u in Frankrijk moet.

Als uw auto of caravan hoger is dan 2 meter zult u inderdaad een andere tolpoort moeten kiezen. Ik heb hierover de volgende informatie gevonden:

In Frankrijk zijn er twee type stroken. Eén type strook met een beperking tot 2 meter (Réservé) en er zijn stroken zonder beperking. Réservé stroken zijn altijd aan de linkerkant te vinden. Deze zijn uitsluitend geschikt voor voertuigen lager dan 2 meter, max. 3500 kg en van categorie klasse 1. Op deze stroken stroomt het verkeer goed door. Voertuigen die hoger zijn dan 2 meter dienen een andere strook te nemen met daarboven een oranje t. Hier kan enige wachttijd ontstaan tijdens drukke periodes. De stroken helemaal rechts zijn vaak ingericht voor voertuigen hoger dan 3 meter, maar deze stroken zijn niet ingericht voor voertuigen met een tolbadge.

Voertuigen hoger dan 3 meter en/of zwaarder dan 3500 kilo
Voertuigen hoger dan 3 meter en/of zwaarder dan 3500 kilo kunnen geen tolbadge gebruiken omdat dit categorie 3 voertuigen zijn. Zij dienen gebruik te maken van de stroken (meestal helemaal rechts) voor hogere en zwaardere voertuigen. Eigenaars van deze voertuigen kunnen de tolbadge dus niet gebruiken.

Als u de tolbadge niet kunt gebruiken dan kunt u uiteraard gebruik maken van de gewone betalingswijze, zoals contant, bankpas en creditcard.

Lees voor meer informatie over tol in Frankrijk.