Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reis naar Oeganda: welke kleding en welk middel tegen muggen?

Vraag gesteld door M. Robbemond op 27 augustus 2022

Ik ga in december voor een aantal weken naar Oeganda. Ik ben zelf allergisch voor muggen. Ik vroeg mij af wat voor kleding ik het beste kan gebruiken voor zo’n reis. Ik vroeg mij ook af wat voor spullen jullie aanraden tegen muggen.

Antwoord van Susanne

Antwoord van Susanne

ANWB Expert


U gaat voor een aantal weken naar Oeganda in december en vraagt zich af wat u voor kleding u het beste kunt meenemen op reis. Verder wilt u weten wat voor middelen u tegen muggen kunt gebruiken.

Kleding

Ik adviseer u om luchtige, katoenen of linnen kleding mee te nemen. Pak ook een licht reisjack in. Verder adviseer ik u om bijvoorbeeld lange broeken en shirts met lange mouwen in te pakken, ter bescherming tegen de muggen. Goede wandelschoenen, een zonnebril, (zonne)hoed of pet en zonnebrandcrème mag ook zeker niet ontbreken.

Middelen tegen muggen

U geeft aan dat u allergisch bent voor muggen. In Oeganda heerst malaria. Ik adviseer u om contact op te nemen met de GGD en/of het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Zij kunnen u persoonlijk advies geven met betrekking tot uw reis. Aan de hand van uw reis adviseren zij u welke reizigersvaccinaties u precies nodig heeft. Aan hen kunt u ook vragen om advies over de verdere middelen die u het beste kunt meenemen tegen de muggen.

Houdt verder het reisadvies van Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten en bekijk onze website voor meer reisvoorbereiding Oeganda.