Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat zijn de mogelijkheden om per trein van Nederland naar Spanje te reizen?

Vraag gesteld door B. Baaij op 19 augustus 2022

Mijn vrouw, onze zoon van 1,5 en ik willen graag in oktober naar Malaga. Omdat we vliegen met onze kleine man spannend vinden (zolang stil zitten) dachten we misschien kunnen we met de trein? Wat zouden hier de mogelijkheden in zijn? We wonen vlak bij Heerenveen en zouden het liefst (een groot deel van) de reis een eigen cabine hebben. Wellicht met een tussenstop omdat het anders een hele lange reis is.

Antwoord van Susanne

Antwoord van Susanne

ANWB Expert


U wilt weten wat de mogelijkheden zijn om per trein, samen met uw vrouw en zoon, vanuit Nederland naar Malaga af te kunnen reizen. U wilt graag reizen in een privé coupé en indien mogelijk met een tussenstop.

ANWB Experts beantwoorden vragen over auto’s, kampeermiddelen, motoren en fietsen. Tevens behandelen wij juridische vragen over mobiliteit, recreatie en toerisme. Wij beschikken niet over de informatie wat de beste mogelijkheden zijn om per trein vanuit Heerenveen naar Malaga te reizen.

Ik heb voor u even gekeken en er zijn diverse aanbieders, zoals bijvoorbeeld Interrail Eurail en de Treinreiswinkel, die gespecialiseerd zijn in internationale treinreizen. Via de website van de Treinreiswinkel zijn er wel mogelijkheden om vanuit Nederland naar Spanje te reizen. Dit is middels diverse (lange) overstappen. Ik vraag mij persoonlijk af of het reizen per trein samen met uw zoontje van 1,5 jaar oud prettiger is dan vliegen. De mogelijkheden voor een privé coupé zijn er niet of nauwelijks. Veelal heeft u keuze uit het reizen in eerste klasse en tweede klasse en kunt u tegen bijbetaling zitplaatsen reserveren. Voor nachttreinen heeft u een keuze uit een slaapcoupé en hiervoor dient u ook tegen bijbetaling reserveringen voor te maken.