Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Voldoet mijn huidige ESTA voor een reis naar Mexico?

Vraag gesteld door op 18 september 2022

Ik heb een ESTA aangevraagd voor mijn vakantie in mei 2022, welke is toegekend. Dit ging om een verblijf in New York.
Eind oktober ga ik naar Mexico met een overstap in Amerika. Moet ik hiervoor een nieuwe ESTA voor een overstap aanvragen, of voldoet mijn huidige ESTA hier voor?
Op de huidige staat dat ik niet op doorreis ben en een verblijf heb in de US.

Antwoord van Susanne

Antwoord van Susanne

ANWB Expert

U gaat in oktober, via een overstap in de Verenigde Staten, naar Mexico. Voor een vakantie eerder dit jaar naar de Verenigde Staten heeft u een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) aangevraagd. U wilt weten of u voor uw reis naar Mexico uw huidige ESTA kunt gebruiken.

ESTA in principe twee jaar geldig

Goedgekeurde ESTA-aanvragen zijn in principe geldig voor een periode van twee jaar, of totdat het paspoort verloopt, welke gebeurtenis zich het eerst voordoet. U dient een nieuw ESTA aan te vragen wanneer u te maken krijgt met één van de onderstaande situaties:

  • De reiziger heeft een nieuw paspoort;
  • De reiziger heeft zijn/haar naam gewijzigd;
  • De reiziger heeft zijn/haar geslacht gewijzigd;
  • Het land van staatsburgerschap van de reiziger is gewijzigd of
  • De omstandigheden die ten grondslag liggen aan de eerdere antwoorden van de reiziger op één van de ESTA-vragen die een ‘ja’ of een ‘nee’ antwoord vereisen, zijn veranderd.

Wanneer bovenstaande niet voor u van toepassing is, kunt u met uw huidige ESTA via de Verenigde Staten naar Mexico afreizen. Naar alle waarschijnlijkheid hoeft u uw overstap niet aan te geven of te wijzigen. Voor alle zekerheid zou u contact op kunnen nemen met het Consulaat van de Verenigde Staten