Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vignetten diesel Italië en Oostenrijk

Vraag gesteld door op 7 juni 2022

Heb ik vignetten of milieu stickers nodig voor mijn dieselauto voor mijn vakantie naar Italië? Ik heb een overnachting in salzburg

Antwoord van Mandy

Antwoord van Mandy

ANWB Expert


U gaat op vakantie naar Italië, met onderweg een overnachting in Salzburg (Oostenrijk). U vraagt zich af of u een milieuvignet of -sticker nodig heeft. Dit is niet het geval. Houd wel rekening met milieuzones die in veel Italiaanse steden gelden.

Milieuzones in Oostenrijk

In Oostenrijk heeft alleen vrachtverkeer (categorie N) een milieusticker (Abgasplakette) nodig. Met uw diesel kunt u dus zonder milieusticker overnachten in Salzburg.

Milieuzones in Italië

Veel steden hebben een milieuzone ingesteld, de zogenaamde Zona a Traffico Limitato (ZTL). In de meeste steden strekt de ZTL zich uit over het centrum en de historische binnenstad. Anders dan in milieuzones in andere landen zijn geen stickers vereist in de Italiaanse zones.

De regels zijn ingewikkeld en verschillen per stad. Wie niet per se binnen een zone hoeft te zijn met de auto, kan daarom beter buiten de zone parkeren en op een andere manier de zone ingaan, bijvoorbeeld te voet, met het openbaar vervoer of met een taxi.

Ik verwijs u graag naar onze website voor meer informatie over de regels per stad.