Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vaccinaties voor reis naar Filipijnen

Vraag gesteld door op 2 oktober 2022

Welke vaccinaties nodig?
Waarmee rekening houden?

Antwoord van Susanne

Antwoord van Susanne

ANWB Expert

 

U vraagt zich af welke vaccinaties u nodig heeft voor een reis naar de Filipijnen en waar u rekening mee dient te houden.

Reizigersvaccinaties

Voor een reis naar de Filipijnen worden de volgende vaccinaties aanbevolen: DTP en Hepatitis A. Daarnaast komt er in sommige gebieden op de Filipijnen malaria voor. Middelen tegen malaria kunnen nodig zijn. Voor een persoonlijk en op maat advies verwijzen wij u naar de GGD. Afhankelijk van de aard en duur van uw reis en uw gezondheidssituatie kunnen zij u een passend advies geven.

Inreisvoorwaarden corona

Er gelden momenteel ook nog inreisvoorwaarden met betrekking tot corona waar u rekening mee dient te houden. U dient onder meer gevaccineerd te zijn en ook dient u zich voor vertrek te registreren op het One Health Pass portaal. Op dit moment is een negatieve PCR-test niet noodzakelijk voor reizen naar de Filipijnen, wanneer u 1 boosterprik heeft gehad. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en op de website van de Filipijnse Ambassade in Nederland. Houd rekening dat de inreismaatregelen snel kunnen wijzigen. Wij adviseren reizigers om altijd kort voor vertrek de meest up-to-date informatie te checken.

Voor meer informatie over de Filipijnen en verdere reisvoorbereiding verwijzen wij u naar onze website.