Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tol Karawankentunnel Oostenrijk-Slovenië

Vraag gesteld door T. Ay op 1 juli 2022

Ik heb vandaag een vignet gehaald bij anwb voor oostenrijk. Geld die vignet ook voor de karavanken tunnel in Oatenrijk of moet ik een aparte vignet kopen voor de karavanken tunnel?

Antwoord van Mandy

Antwoord van Mandy

ANWB Expert


Binnenkort reist u via de Karawankentunnel (A11) van Oostenrijk naar Slovenië. In deze tunnel dient tol te worden betaald. U vraagt zich af of uw tolvignet Oostenrijk ook geldt in deze tunnel, of dat u een apart vignet dient te kopen.

Nee, u kunt het tolvignet Oostenrijk hier niet gebruiken

Uw tolvignet is in de Karawankentunnel niet bruikbaar. De Karawankentunnel is een zogenaamde Sondermautstrecke, ofwel een deel van het Oostenrijkse hoofdwegennet waarvoor apart tol betaald moet worden.

Hoe betaal ik deze tol?

U kunt betalen bij bemande tolpoortjes met pin, creditcard of contant geld. Wilt u liever doorrijden zonder te stoppen? Dan kunt u ook een Digitale Streckenmautkarte kopen. Deze kaart koopt u vooraf bij het tankstation langs de tolweg of via deze website.

Wanneer u de tolpoort passeert, wordt de kaart met het bijbehorende kenteken herkend en kunt u doorrijden. Dit is zowel mogelijk bij de speciale Digitale Streckenmauttolpoorten als bij alle andere doorgangen. De kaarten zijn te koop bij tankstations langs de tolwegen en via deze website.

Let op! De speciale Digitale Streckenmauttolpoort is alleen toegankelijk voor voertuigen zonder caravan of aanhangwagen en niet breder dan 2 meter.

Meer weten?

U vindt meer informatie over tol in Oostenrijk en Slovenië op onze website.