Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

QR-betalingen in Thailand

Vraag gesteld door R. Lannee De Betrancourt op 23 oktober 2022

Kunnen jullie mij vertellen bij welke bank in Thailand ik moet zijn om met een QR code kan betalen op YouTube zie je dat de lokale mensen hiermee betalen dit is wel zo handig als je niet met veel geld op stap wil gaan.
 

Antwoord van Susanne

Antwoord van Susanne

ANWB Expert

 

U heeft op YouTube gezien dat lokale inwoners in Thailand bankzaken doen middels een QR-code. U wilt weten bij welke bank u in Thailand moet zijn voor deze optie, zodat u niet met veel geld op pad hoeft.

QR-betalingen

De optie van QR-betalingen is alleen mogelijk wanneer u bankiert bij een Thaise bank. Onder meer Bangkok Bank biedt deze optie aan. Wanneer u echter aangesloten bent bij een Nederlandse bank, dan is deze optie (nog) niet mogelijk. Momenteel wordt deze optie wel binnen meerdere Aziatische bestemmingen uitgerold. Voor reizigers uit bijvoorbeeld Indonesië, Vietnam, Singapore en Maleisië die naar Thailand gaan, is deze optie sinds kort wel mogelijk. De ontwikkelingen hieromtrent gaan in een vogelvlucht. Het zou heel goed kunnen dat dit snel voor meer bestemmingen uitgerold wordt, ook voor bijvoorbeeld Europese bestemmingen.

Transacties

Voor Nederlandse vakantiegangers in Thailand geldt nog steeds het advies om lokaal geld te pinnen of bijvoorbeeld ter plaatse Euro’s in te wisselen naar Thaise Baht (THB) bij een wisselkantoor of bank. Per banktransactie worden vrij hoge kosten berekend (circa THB 220, dit is omgerekend circa EUR 5,80). Frequent gebruik van een pinpas wordt afgeraden bij het pinnen van kleine bedragen. Het is wijzer om grotere bedragen te pinnen. De hoogte van het maximale bedrag dat gepind kan worden verschilt per bank, deze bedraagt tussen de THB 20.000 en THB 30.000.

Conclusie

Ik adviseer u sowieso om tijdens uw verblijf in Thailand verschillende betaalmiddelen mee te nemen en deze tevens apart te bewaren: een bankpas, een creditcard en voldoende contant geld in Euro’s of Amerikaanse Dollars.

Meer informatie over geldzaken in Thailand vindt u op onze website.