Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Positief getest op vakantie

Vraag gesteld door op 8 juni 2022

Ik ga op reis naar corsica, als ik terug reis heb ik een negatieve test nodig. Wat als ik positief test, waar kan ik terecht aangezien mijn verblijf geen reservering meer heeft.

Antwoord van Mandy

Antwoord van Mandy

ANWB Expert


U gaat op reis naar Corsica. Voor de terugreis heeft u een negatieve test nodig. U vraagt zich af waar u terecht kunt in het geval u positief test op corona, en uw huidige accommodatie volgeboekt is.

Geen negatieve test nodig voor terugreis naar Nederland

Allereerst wil ik benadrukken dat u voor terugkeer naar Nederland geen negatieve coronatest nodig heeft wanneer u uit Corsica reist. U hoeft u dus niet te testen om in te checken aan boord van uw vliegtuig of ferry. Is het om een andere reden wél noodzakelijk om voor vertrek te testen, en test u positief? Dan vindt u in onderstaand antwoord zaken om rekening mee te houden.

Positieve coronatest

U test voor terugkeer van uw vakantie positief op corona, wat nu? In veel landen is een quarantaine na een positieve test verplicht. Hoelang deze quarantaine duurt, kan per land verschillen. U kunt u het best eerst tot uw reisorganisatie wenden voor informatie en advies.

Reist u zelfstandig, dan moet u zelf op zoek naar oplossingen. Sommige landen hebben speciale quarantainehotels, waar u kunt verblijven tot u uit isolatie mag. Maar meestal zult u zelf op zoek moeten naar een geschikte accommodatie waar u in zelfisolatie kunt. Houd er rekening mee dat u er maaltijden kunt laten bezorgen.

Mogelijk moet u ook uw vliegtickets of ferrytickets wijzigen. Neem hiervoor contact op met de vervoersmaatschappij.

Extra kosten door quarantaine

Extra kosten kunt u in sommige gevallen verhalen op uw reisverzekering. Check voordat u op vakantie gaat wat uw verzekeraar wel en niet dekt in geval van coronagerelateerde calamiteiten, want de voorwaarden verschillen per verzekeraar. De reisverzekering van de ANWB dekt alle onvoorziene uitgaven op vakantie, denk aan extra overnachtingen omdat u onverwacht in quarantaine moet. Met de ANWB annuleringsverzekering krijgt u ook een vergoeding voor ongenoten dagen als uzelf of een reisgenoot op vakantie onvoorzien in quarantaine moet. Meer actuele informatie over wat bij de ANWB wel en niet is verzekerd in coronatijd, vindt u hier.

Meer informatie
Heeft u verdere vragen? Bekijk dan deze pagina waar wij alle belangrijke informatie over vakantie in coronatijd hebben gebundeld.