Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nodige inentingen Zuid-Afrika

Vraag gesteld door J. van Dyk op 20 juni 2022

Is er een inenting nodig voor een rondreis van 15 dagen in Z.Afrika.

Antwoord van Mandy

Antwoord van Mandy

ANWB Expert


U vraagt zich af of u een inenting nodig heeft voor een 15-daagse rondreis in Zuid-Afrika. Dit licht ik in onderstaand antwoord toe.

Inentingen

Inentingen zijn niet verplicht voor Zuid-Afrika, behalve in bepaalde gevallen voor gele koorts. Wel worden enkele inentingen en andere voorzorgsmaatregelen aanbevolen. Meer informatie vindt u in onze reisvoorbereidingsinformatie en op de website van het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering).

Vaccinatie coronavirus

Daarnaast is het momenteel nog nodig om een geldig coronabewijs te laten zien tijdens het inreizen van Zuid-Afrika. Dit geldt voor alle reizigers van 12 jaar en ouder. Dit mag één van de volgende bewijzen zijn:

  • Een bewijs van volledige vaccinatie;
  • Een herstelbewijs van minstens 10 en maximaal 90 dagen oud;
  • Een testbewijs, dit mag een PCR-test van maximaal 72 uur oud óf een antigeentest van maximaal 48 uur oud zijn.

Ik raad u aan om uw coronabewijs in het Engels te printen en op papier mee te nemen. Dit doet u door de taal rechts boven in het scherm op ‘English’ te zetten.
Naast een geldig coronabewijs zijn reizigers verplicht om een gezondheidsformulier voor inreizen in te vullen. Bij vertrek moet u het gezondheidsformulier voor uitreizen invullen. Bovendien moet u de Covid Alert SA app op uw mobiel geïnstalleerd hebben.

Meer informatie

U vindt meer praktische informatie voor uw reis in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Meer informatie over de coronamaatregelen bij inreizen vindt u op de website van de overheid van Zuid-Afrika. Houd deze maatregelen goed in de gaten, ze kunnen snel wijzigen.