Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieusticker Spanje

Vraag gesteld door L. Bosch op 29 juli 2022

Wij willen met de auto naar camp nou in Barcelona. Heb je dan een mileusticker apart voor Spanje nodig?? We hebben er al een op de auto voor Frankrijk.
 

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert


U wilt naar Camp Nou in Barcelona en uw vraag is of je een milieusticker apart voor Spanje nodig hebt of dat de sticker van Frankrijk ook afdoende is.

De Spaanse milieusticker (distintivo ambiental) is niet te verkrijgen voor in het buitenland geregistreerde voertuigen. Een Deense, Duitse, Franse of Oostenrijkse milieusticker is ook in Spanje geldig.Op deze site is te zien welke buitenlandse stickers met welke Spaanse overeenstemmen. 
Let op: momenteel bestaat er onduidelijkheid over het aanvaarden van buitenlandse milieustickers door de autoriteiten van Barcelona. Laat ook voertuigen met een buitenlandse sticker registreren in Barcelona. Voor de milieuzones van Madrid en Barcelona zijn ook speciale vergunningen verkrijgbaar. 

Uitgebreide informatie en hoe u een (dag)vergunning aan kunt vragen leest u verder op onze website onder milieuzones in Spanje.