Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieusticker München

Vraag gesteld door op 18 juli 2022

Met de vakantie willen wij van Nürnberg naar Garmisch rijden, via de B2R ringweg van München. Heb je voor deze weg een milieusticker nodig of is dat pas als je van deze weg richting binnenstad gaat?

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert


U vraagt of u een milieusticker nodig heeft als u op de ringweg van München blijft.

In Duitsland hebben veel steden een milieuzone waar een milieusticker verplicht is. Autosnelwegen die door milieuzones lopen, vallen buiten de regeling. Steden met een milieuzone zijn onder andere Berlijn, Bonn, Bremen, Darmstadt, Dortmund, Duisburg, Düsseldorf, Essen, Frankfurt am Main, Gelsenkirchen, Hannover, Heidelberg, Karlsruhe, Keulen, Krefeld, Leipzig, Maagdenburg, Mainz, Mannheim, Mönchengladbach, München, Münster, Neuss, Neu-Ulm, Oberhausen, Osnabrück, Stuttgart, Wiesbaden, Wuppertal.

Meer informatie is te vinden op de site van de Duitse overheid (Umweltbundesamt). Kijk voor een actueel en compleet overzicht van de plaatsen waar een sticker verplicht is, op deze site. Klik voor een lijst met milieuzones op 'Umweltzonen', en voor een lijst met dieselverboden op 'Durchfahrtsbeschränkungen'.