Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is een brobizz pas voordelig als ik via de Storebaeltbrug en de Oresundbrug naar Zweden rijdt?

Vraag gesteld door S. Dames op 27 juni 2022

Ik ga op vakantie naar Funen, en daarna nar Skane. Ik ga met de Als linien naar Funen en daatna via de Grote Beltbrug en de Sontbrug naar Zweden. Is het voordelig in dit geval de brobizzpas te gebruiken?

Antwoord van Mandy

Antwoord van Mandy

ANWB Expert

 

U vraagt zich af of de Brobizz voordelig is, wanneer u via de Grote Beltbrug en de Sontbrug van Denemarken naar Zweden rijdt. 

Wanneer u op de terugweg ook over de Grote Beltbrug en de Sontbrug reist, kan een Brobizz zeker voordelig zijn. De exacte tarieven zijn afhankelijk van het voertuig waar u mee reist. Deze vindt u op de website van Brobizz:

  • Grote Beltbrug: hier levert een geregistreerde Brobizz u korting. Ter indicatie, met de Brobizz bespaart u ca. € 6,80 bij iedere keer dat u de Grote Beltbrug passeert. De precieze tarieven per voertuig (in DKK) vindt u op deze website.
  • Sontbrug: wanneer u over de Sontbrug reist, heeft u niet direct voordeel van uw Brobizz. Pas wanneer u een BroPas aanschaft (€ 44 per jaar) en koppelt aan uw Brobizz en kentekenplaat, geniet u van voordeel. Om exact te zijn: wanneer u met een personenauto reist, geniet u van ca. € 40  korting, wanneer u de Sontbrug passeert. Oftewel, de BroPas levert u pas voordeel wanneer u vaker dan één keer over de brug reist. De exacte tarieven bij een reis over de brug met- en zonder BroPas vindt u hier (https://brobizz.com/en/operators/oresundsbron/) (in DKK). Let op: het contract loopt automatisch door tot u deze opzegt.

U vindt meer informatie in onze tolinformatie over Denemarken.