Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoeveel brandstof mag ik meenemen naar Corsica met de auto?

Vraag gesteld door L. Göbel op 10 augustus 2022

Ik vroeg me af of en hoeveel brandstof (benzine) je mee mag nemen in Jerrycans naar Corsica met de auto. En we rijden door Duitsland, Zwitserland en Italië, dus of daar nog restricties op zitten.
 

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert


U wilt naar Corsica  reizen en wilt weten hoeveel benzine u in jerrycans mee kunt nemen.

Als u in Europa reist als particulier mag u 10 liter benzine in een jerrycan meenemen zonder daar belasting voor te hoeven afdragen. Leest u dit na op. 

U mag op zich ook meer benzine meenemen, zelfs tot 240 liter, maar dan moet u wel aan hele specifieke eisen voldoen. Dit kan immers hele gevaarlijke situaties opleveren. Zo moet de reservebrandstof vervoerd worden in draagbare brandstofrecipiënten, zoals jerrycans, en dat niet meer dan 60 liter per transporteenheid wordt vervoerd (hoofdstuk 1.1, punt 3.3 van de ADR-reglementering). Ook moeten alle mogelijke maatregelen genomen worden om lekkage van de inhoud te voorkomen. Ook moeten de jerrycans goed vastgemaakt worden in de autokoffer. Daarbij moet u ook belasting betalen als u van het ene land naar het andere reist.

Wij raden aan om niet meer dan 10 liter te vervoeren. Dat moet als reserve voldoende zijn en voorkomt gevaarlijke situaties onderweg. Ook als u een jerrycan vervoerd is goed om de veiligheid in de gaten te houden.