Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Groeps- of individuele aanvraag ESTA voor Verenigde Staten

Vraag gesteld door op 10 oktober 2022

Ik ga samen met mijn partner naar de VS in december/januari. Ik weet dat ik daar een ESTA voor nodig heb. Ik zie echter de keuze staan of het om een groepsaanvraag of individuele aanvraag gaat. Verstaat men onder groep meer dan één. Of moeten wij ieder een aparte aanvraag indienen?

Antwoord van Susanne

Antwoord van Susanne

ANWB Expert

 

U gaat binnenkort op reis naar de Verenigde Staten. Voor uw reis heeft u een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) nodig. Het is mogelijk om een individuele aanvraag of een groepsaanvraag te doen. U wilt weten of u een groepsaanvraag of een individuele aanvraag moet indienen.

Voor het gemak kunt u een groepsaanvraag indienen, echter is een individuele aanvraag ook mogelijk.

Verschil groepsaanvraag en individuele aanvraag ESTA

Het verschil tussen een groepsaanvraag en een individuele aanvraag is dat u bij een groepsaanvraag alles in één keer kunt afronden. U hoeft slechts één keer de betaling te doen en u ontvangt ook een totaaloverzicht van de ESTA-status van alle groepsleden. Wanneer u een individuele aanvraag doet, betaalt u per aanvraag en kunt u alleen per individu de ESTA-status inzien. Voor alle reizigers dient u dezelfde vragen in te vullen. Daarnaast blijft de prijs per persoon ook gelijk.

Via de website van de U.S. Customs and Border Protection kunt u een ESTA aanvragen.