Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gehandicapten parkeerkaart in Albanië en Noord-Macedonië

Vraag gesteld door op 22 mei 2022

Ik heb een GPK maar kan niets vinden over het gebruik in beide landen. De GPK is geldig in EU landen maar beide genoemde landen zijn aspirant lid van de EU. Via de ANWB kun je doorlinken naar FIA voor een formulier in de taal van het land met uitleg maar daar staan beide landen niet tussen. Kunt u mij iets over invalideparkeerplaatsen vertellen.

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert


U heeft een Europese gehandicapten parkeerkaart. U wilt weten of deze ook te gebruiken is in Albanië en Noord-Macedonië, die beide aspirant lid zijn.

Helaas hebben wij die informatie niet beschikbaar. Ik vermoed dat de Europese gehandicapten parkeerkaart wel bruikbaar is, maar ik durf dat niet met 100% zekerheid te zeggen. Mogelijk kunnen de verkeersbureaus van Albanië of Noord-Macedonië u daarover meer duidelijkheid verschaffen. Of anders kan Iederin, de koepelorganisatie voor mensen met een beperking, u wellicht verder helpen.

Over het algemeen geldt dat ook houders van een gehandicapten parkeerkaart moeten betalen op plaatsen waar betaald parkeren geldt. En verder moet de maximale parkeertijd in acht worden genomen.