Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ESTA verklaring USA

Vraag gesteld door op 1 juni 2022

Het paspoortnummer op de applicatie komt niet geheel overeen met die in mijn paspoort. Bij het invullen kon ik de kleine letter o niet aangeven. Deze werd automatisch de hoofdletter O. Kan dit problemen geven?

Antwoord van Mandy

Antwoord van Mandy

ANWB Expert

Voor uw reis naar de Verenigde Staten van Amerika heeft u een ESTA-reistoestemming aangevraagd. Bij het invullen van uw paspoortnummer kon u de kleine letter ‘o’ niet invullen. Hier staat nu de hoofdletter “O”. U vraagt zich af of dit problemen op kan leveren.

Niet hoofdlettergevoelig
Het paspoortnummer is niet hoofdlettergevoelig. Het maakt daarom niet uit of u een hoofdletter of kleine letter heeft ingevuld.

Cijfer 0 of letter O?
Wel wil ik u erop wijzen om goed te checken of uw paspoort de letter ‘O’ of het cijfer ‘0’ bevat. De letter ‘O’ komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer ‘0’. Meer informatie vindt u bij de Rijksoverheid.

Heeft u een Nederlands paspoort? Dan staat hier dus het cijfer ‘0’ in plaats van de letter ‘O’. U heeft uw paspoortnummer waarschijnlijk verkeerd ingevuld.

Wat doen bij verkeerd ingevuld paspoortnummer?
Een verkeerd ingevuld paspoortnummer kan voor problemen zorgen tijdens uw reis naar Amerika. Het is niet mogelijk om deze achteraf te wijzigen (informatie in het Engels). Heeft u uw paspoortnummer verkeerd ingevuld, dan is het helaas noodzakelijk om een nieuw ESTA-formulier in te vullen.