Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Coronaregels doorreis Duitsland – Portugal

Vraag gesteld door op 4 juli 2022

We vliegen deze zomer naar Madeira, vliegen vanaf  Dusseldorf en stappen over in Lissabon. Madeira heeft geen inreisbeperkingen maar wat is nodig op de luchthavens in Dusseldorf en Lissabon? Alle gezinsleden zijn gevaccineerd tegen corona behalve jongste van 12 !

Antwoord van Mandy

Antwoord van Mandy

ANWB Expert


Deze zomer vliegt u vanaf Düsseldorf (Duitsland) naar Madeira (Portugal). Onderweg stapt u over in Lissabon (Portugal). U vraagt zich af met welke coronaregels u onderweg rekening dient te houden. Dit licht ik in onderstaand antwoord toe.

Inreis- en doorreismaatregelen

Op het moment van schrijven gelden er geen inreis- of doorreismaatregelen meer in Duitsland en Portugal. U hoeft geen geldig coronabewijs te laten zien tijdens uw reis.

Mondkapjesplicht

Wel raad ik u aan om mondkapjes mee te nemen tijdens uw reis. Mogelijk kan uw vervoerder het dragen van een mondkapje in het vliegtuig verplichten, de regels verschillen per vervoerder. Reist u met een Duitse luchtvaartmaatschappij? Wellicht is een FFP2-masker dan verplicht. Informeer voorafgaand aan vertrek.

In de terminals in Duitsland en Portugal is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht. Wel raden veel luchthavens het dragen van een mondkapje nog aan.

Blijf op de hoogte

Let op, de coronamaatregelen kunnen snel wijzigen. Nu het aantal coronabesmettingen in Europa toeneemt, kunnen de maatregelen mogelijk worden aangescherpt. Blijf daarom goed op de hoogte en raadpleeg voor vertrek de ANWB Reiswijzer en het reisadvies van Nederland Wereldwijd.