Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Beste Toll Service Provider voor Autopass in Noorwegen?

Vraag gesteld door R. Gombault op 27 juni 2022

Wij willen in Noorwegen graag gebruik maken van de Autopass Toll Tag, omdat wij vaak in Noorwegen op vakantie gaan. Het regelen daarvan is nog een heel gedoe. In de ANWB Vakantiehulp-app verwijzen jullie naar de website van Autopass. Maar misschien kunnen jullie nog één stap verder gaan en ook helpen kiezen van één van de 7 Toll Service Providers?
- Welke provider werkt het handigste?
- Welke geeft de hoogste kortingen?
- Betaal je wel of niet vaste kosten?
- Welke heeft een Engelstalige website?
Zoals geschreven een heel gedoe. Als jullie het één keer goed uitzoeken scheelt dat jullie klanten veel werk.

Antwoord van Mandy

Antwoord van Mandy

ANWB Expert


U wilt graag gebruik maken van de Autopass Toll Tag, omdat u regelmatig op vakantie gaat in Noorwegen. De ANWB verwijst naar de website van Autopass. Hier heeft u keus uit maar liefst 7 toll service providers (toldienstverleners), bij wie u een gebruikersovereenkomst kunt ondertekenen. U vraagt zich af welke aanbieder de beste optie is, lettend op gebruiksvriendelijkheid, kortingen, vaste kosten, Engelstalige services, et cetera.

Ik raad u aan om uw Autopass Toll Tag bij Flyt, Fremtind of SkyttelPASS aan te schaffen. Reist u ook regelmatig in Denemarken en andere Scandinavische landen, dan kan de Brobizz een uitkomst voor u zijn. In onderstaand antwoord licht ik toe hoe ik op dit antwoord ben gekomen.

De tolserviceproviders

Er zijn in totaal 7 toll service providers, namelijk:

Engelstalige service?

Alle serviceproviders bieden de informatie op de website ook in het Engels aan.

Welke aanbieders bieden korting?

Korting wordt automatisch verrekend met een tolbadge van de Noorse leveranciers Flyt, Fremtind en SkyttelPASS. Om deze reden raad ik u één van deze leveranciers aan.

De andere leveranciers kunnen ieder nog aparte kortingsregelingen aanbieden, maar deze zijn veelal gericht op frequente gebruikers, en daarom vaak niet voordelig voor vakantiegangers. Indien u hier toch meer informatie over wilt, raad ik u aan contact op te nemen met de leveranciers.

Voor welke aanbieder kan ik het best kiezen?

Indien u uitsluitend in Noorwegen op vakantie gaat, raad ik u aan om voor Flyt, Fremtind of SkyttelPASS te kiezen. Deze aanbieders zijn vergelijkbaar in voordelen en voorwaarden. Zo geniet u bij bijna alle tolstations van circa 20% korting. Verder zit u niet aan vaste lasten vast. U betaalt alleen een borg van NOK 200, en uw tolkosten. Er zijn kleine verschillen in de overeenkomsten en gebruik, waardoor het lastig te bepalen welke aanbieder voor u persoonlijk het best is. Ik verwijs u graag naar de website van deze aanbieders voor de details: